Niet alleen de fysieke weerbaarheid is belangrijk, maar ook de mentale weerbaarheid. Naarmate men zichzelf beter leert kennen in stressvolle situaties, des te zelfverzekerder men wordt in het werk.

De baanbrekende Advanced mentale weerbaarheidstraining zoekt de grens op van de professional. Met als doel de persoonlijke, professionele groei en weerbaarheid te vergroten.

De training is doorontwikkeld door de eigenaar/trainer die ook trainer Humane Controle Techniek is.

Gebaseerd op 38 jaar ervaring in het werkveld en als trainer, completeert deze training wat andere weerbaarheidstrainingen missen.

In de training wordt de realiteit zo  dicht mogelijk benaderd.

Praktijksituaties worden nagespeeld en hierbij krijgen trainees technieken aangereikt, waarbij de veiligheid voor zowel trainees als de cliënt voorop staat.

Advanced Training Teaminterventies traint professionals om als een 'eenheid' op een veilige en humane wijze fysiek te interveniëren.

De trainees krijgen verschillende spanningsvolle praktijk-oefen-situaties voorgeschoteld. Zij zullen hier eerst op hun manier reageren en handelen, zoals zij gewend/getraind zijn dit te doen.

Er worden dan nieuwe technieken getraind; bijvoorbeeld hoe je een ruimte binnentreedt of een persoon uit deze ruimte 'praat'. Hierbij wordt afhankelijk van de situatie zachte huis-tuin-keukenmiddelen ingezet.

Iedereen heeft wel eens een presentatie of een speech gegeven, of een toespraak gehouden. Een ding hebben deze vormen van woordvoeren gemeen: men kan het voorbereiden. Dit is een geheel andere koek bij het woordvoeren in een crisissituatie.

Eigenaar/trainer trad in de forensische zorg geregeld op, in de hoedanigheid van de-escalatie ondersteuner (DEO), als woordvoerder in crisissituaties. Hij kent de angst, de spanning, de zenuwen, de dynamiek, die deze rol met zich mee kan nemen.

Het woordvoeren onder deze omstandigheden is niet gemakkelijk.
Zijn kennis en ervaring komen terug in de training.

De-escaleren doet men in principe geregeld.
De één is hier beter in dan de ander!

Stel: het team heeft er alles aangedaan om te de-escaleren. De samenwerkings-relatie stagneert, het team belandt in de tegenoverdracht, er is een impasse ontstaan! Wat nu ...
Vraag: Is er een optie om deze impasse alsnog te doorbreken en de samenwerkingsrelatie te behouden?
 
Antwoord: Ja! 
Optie: Een De-escalatie Ondersteuner (DEO)

Als voormalige De-escalatie Ondersteuner werd de eigenaar/trainer
van Audentes in veel hierboven gestelde situaties erbij geroepen. 

Vraag: Werkt het?
Antwoord: Absoluut! 

In deze training wordt men getraind in escalerende situaties min of meer
zichzelf te 'overstijgen'.

1. Hoe bewaar ik mijn rust?
2. Wat is mijn houding?
3. Hoe is mijn intonatie?
4. Luister ik wel?
5. Sta ik open voor een dialoog?
6. Is mijn houding hiernaar?

Congruentie en echtheid zijn twee van een aantal aspecten die tijdens dreigende escalaties
een grote rol kunnen spellen in de-escaleren.